Tuesday, January 30, 2007

Welk beursblad kiezen?

Welk beursblad kiezen? Of liever welk beursblad levert goede resultaten af en welk beursblad heeft een minimum aan integriteit?

Integriteit moeten we alvast niet zoeken bij Inside Beleggen. Paul Dhoore wees in een kritisch artikel op www.beursduivel.be dat de hoofdredacteur Alain Deneef niet vies is van wat koersmanipulatie. Eigen zak eerst dus ... . Ook wat de resultaten betreft is dit geen hoogvlieger. Inside Beleggen afgevoerd van ons lijstje dus.

De Belegger? Integriteit draagt men hoog in het vaandel. Koersmanipulatie en pumpen van aandelen in eigen bezit is hier niet toegelaten. Toen eertijds een analist het aandeeltje Econnect de hoogte in prees en daarbij toegaf dat hij een positie had in het aandeel, dat hij na de stijging had verkocht, lag zijn C4 netjes klaar. Het rendement met 49% sedert 2005 is marktconform en beter dan bijvoorbeeld Inside Beleggen. Geen toprendement maar integer en weinig op aan te merken. Meer info op www.belegger.be .

Nieuwkomer op de Belgische markt (sedert 2006) is Beursparels. Schrijver van wacht is Kevin Van Campenhout , zeer eigenzinnig, respecteert de klassieke regels van spreiding niet maar haalt een bijzonder sterk resultaat. Zijn modelportefeuille volgen vergt wel sterke zenuwen want volatiliteit is troef. Wie sedert het begin "Kev" slaafs volgde kijkt nu terug op een winst, hoger dan 90% ... of 2 maal zoveel als Inside Beleggen.

Grappig aan dit verhaal is dat Kev diverse malen als winnaar van beleggerscompetities werd gevierd, onder meer door het blad Cash. Zijn sporen heeft hij dus ruimschoots verdiend. Op het forum van Cash ontspint zich trouwens een nijdige discussie tussen de aanhangers van Beursparels en de tegenpartij.

Verder sluimeren op de beleggersmarkt ook nog het blad Analyse, Kroffinvest en Beurstips. Beurstips, dat onder het beheer van goeroe Johan Goossens ook niet vies was van een flinke dosis gepump, dumpte in iedere actieve Vlaamse beleggersportefeuille een flinke dosis Hemispherx en lijdt wat onder deze "prehistorie". Rendementen van Beurstips vindt u op http://www.beurstips.be/track.html .

Onze conclusie:

Hebt u stalen zenuwen: ga voor Beursparels.
Wil een goed rendement en niet teveel volatiliteit: ga voor De Belegger

No comments: